Kedves látogatók!

A blog elköltözött a tarsasjatek-ingyen.blogspot.com címre. Hamarosan újabb játékokkal jelentkezem.

Addig is ajánlom az alábbi társasjátékaimat:

Elkészült legújabb társasjátékom, a Kinizsi Százas társasjáték.

Publikáltam a gyorséttermes stratégiai társasjátékomat, a Kocka Burgert. Jó játékot!

A Gazdálkodj okosan! társasjátékom új neve ezentúl: Gazdálkodj ***!

Bővebben:http://csetneki.hu/gazdalkodj/ujnev.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fénykép az új Gazdálkodj okosan! társasjátékról:

http://csetneki.hu/gazdalkodj/fotok.html

További információk a játékról

Immár (csaknem) teljesen elkészült a Gazdálkodj okosan! társasjáték weboldala. Indítottam hozzá egy Twitter hírfolyamot is, aki kíváncsi, követheti az eseményeket. A társasjátékon már csak apró módosítások, finomítások, csiszolgatások várhatóak.

És hogy mi is ez a társasjáték? Egy bekezdésnyi ízelítő az oldalról:

"Gazdálkodj okosan! Vásárolj lakást, berendezési tárgyakat fix áron, vagy licitálva! Fektesd be a pénzed, vagy bízz a szerencsédben, és lottózz, vagy használd ki a szerencsedobást! Legyél gyorsabb és pontosabb, mint a többiek: utazz vonattal, repülővel! Figyelj az egészségedre, tanulj és dolgozz! Haladj egyre feljebb a ranglétrán, legyél kezdő ketrecharcosból akár karmester vagy külügyminiszter!"

Összefoglalva: az eredeti változatnál egy sokkal stratégiaibb, több lehetőséget, döntéshelyzetet és izgalmat tartogató játék.

A játék további részletei a játékszabályban olvashatóak, a pálya, a kiegészítők és a játékpénzek pedig ezen az oldalon tekinthetők meg és tölthetők le.

Elkezdtem a Gazdálkodj okosan! társasjáték "hivatalos oldalának" megszerkesztését, feltöltését, így remélhetőleg napokon belül minden letölthető fájl és információ (szabály, stb.) elérhető lesz.

Tehát a cím: http://csetneki.hu/gazdalkodj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új Gazdálkodj okosan! pálya (katt a képre).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészült a Gazdálkodj okosan! társasjáték pályájának első változata. Szabály és kiegészítők hamarosan.

Pálya megtekintése és letöltése (A3-as méret)

A legfrissebb terv: egy újszerű, ugyanakkor letisztult, izgalmas "Gazdálkodj okosan" társasjáték, az eredeti változatnál azért összetettebb, jóval több stratégiát igénylő játékmenettel.

A szabadon letölthető, kinyomtatható társasjátékok immár a Flickr-en is elérhetőek.

http://www.flickr.com/photos/51519658@N04/

Elsőként A kocka el van vetve került feltöltésre, de hamarosan több játék is elérhető lesz.

Napokon belül elindul a Társasjáték Blog Flickr-mappája, ahol rendszerezve megtekinthetőek, böngészhetőek és kinyomtathatóak lesznek a társasjátékok.

Hamarosan (remélhetőleg heteken belül) új társasjátékokkal, ötletekkel jelentkezem.

Köszönöm a türelmet!

Játékszabály (egyelőre nem túl szabatosan megfogalmazva - kétértelműségek, stb. esetén kommentekben lehet kérdezni)

(A pálya és a kiegészítő kártyák innen tölthetőek le.)

Ötlet: a hagyományos Ki nevet a végén? társasjáték stratégiai elemekkel való kiegészítése. 2  vagy 4 (esetleg 3) játékos részére.

Nem csak 6-os dobással lehet a játék kezdetén elindulni, hanem bármilyen dobással. Viszont későb új bábu már csak hatos dobással hozható játékba. A dobást az így játékba hozott bábuval is le kell lépni a "körpályára vezető" mezőkön.

6-os dobás után nem lehet újra dobni. Viszont választani lehet, hogy lelépjük a 6-os dobást, vagy inkább 1 aranyat kérünk.

Arany mezőre lépve is kapunk 1 aranyat.

Dobókocka mezőre lépve kapunk egy "új dobás kártyát". Halálfej mezőre lépve vissza kell adni egy "élet kártyát" (szárny), vagy (ha nincs élet kártya) vissza kell tenni a bábut a kezdőmezőkre  (a leghátsó szabad kezdőmezőre).

Aki a boltban (lila házikó) van, nem lehet kiütni.

A boltban kapható:

Új dobás kártya (1 aranyba kerül)

Dobásduplázó rugó  (2 arany)

Élet (3 arany)

A boltban bármiből bármennyit lehet venni egyszerre, akár többféle extrakártyát is (az aranyaink  erejéig természetesen).

Licit mező: az extra kártyák valamelyikére (egy új dobás, egy rugó, egy élet) lehet licitálni. Az oda lépő játékos licitálhat először, és ő dönti el, mire licitál. Licitálni lehet az új dobás, a rugó vagy az élet-készletünk megduplázására is (ekkor, aki szintén licitál, a saját azonos kártyáinak duplázására licitál, ez alapján jobban vagy kevésbé is megérheti neki a licitálás, mint nekünk).

8 komment

Címkék: szabály

Ki nevet a végén pálya letöltése

Kiegészítő kártyák letöltése

A társasjátékról fotó itt látható.

A pálya A3-as lapra nyomtatandó (érdemes minél vastagabb papírra, nyomtató-szalonban), a kiegészítő kártyák pedig A4-es lapra (szintén vastag papírra).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a bejegyzés A kocka el van vetve stratégiai társasjáték szabályának terve, piszkozata.

Kezdés: 15 arany, és egy főváros (3 db területjelző kocka)

Dobás: két dobókockával

1 területjelző kocka: egyszerű terület

2 területjelző kocka: bázis. A bázisépítés 4 aranyba kerül.

3 területjelző kocka: főváros (játékosonként csak egy lehet). Ha a fővárost támadni kezdik, és 1 vagy 2 egységét lerombolták, át támadás végeztével át kell csoportosítani az erőt úgy, hogy ismét 3 egységből álljon.

Haderő: új dobást tesz lehetővé (mind a két dobókockával). 3 aranyba kerül, egyszerre legfeljebb 3 db vehető. Egy csatában legfeljebb 3 db használható fel.

Üzemanyag: 1 aranyba kerül. Egyszerre legfeljebb 3 db vehető. A legközelebbi bázistól való távolság áthidalására szolgál (bázissal szomszédos mező támadásához nem kell üzemanyag, távolodva területenként 1 db kell).

Pontok körönként, területenként:

Észak-Amerika, Dél-Amerika, Antarktisz vagy Afrika teljes birtoklásáért: 5-5 arany jár.

Európa vagy Ausztrália teljes birtoklásáért 3-3 arany jár.

Ázsia teljes birtoklásáért 7 arany jár.

Továbbá egyszerű területenként 1/2 arany (felfelé kerekítve), plusz bázisonként és a fővárosért 1-1 arany.

Üres terület elfoglalása: 7-nél többet kell dobni.

"Csodafegyver": 8 aranyba kerül, 1-et hozzáad minden dobáshoz. Egyszerre 1 db vehető, legfeljebb 3 lehet egy játékosnál.

Gazdaság fejlesztése: 4 aranyba kerül. 3 db-ért a 4. kör elején 18 arany jár vissza, 4 db-ért az 5. kör elején 25 arany jár vissza.

Hajóflotta: tengeren keresztüli támadáshoz kell, 7 aranyba kerül.

Légierő: 12 aranyba kerül. Nem szomszédos mezőt is támadhat, valamint gazdaságot és olajkutat is támadhat (10-et vagy többet kell hozzá dobni).

Olajkút: 15 aranyba kerül. Körönként 3 aranyat jövedelmez, használata közben nem fogy az üzemanyag-készlet.

Időkártya: 2 aranyba kerül, egyszerre legfeljebb 3 db vehető. Legfelejebb 6 db lehet egyszerre egy játékosnál. Előnye: 3 terület is megtámadható egy körben (a nyerési szériáig), vagy 3 fejlesztés is végrehajtható.

Fogadózseton: minden támadásra lehet fogadni. 5 aranyat vagy annak többszörösét lehet feltenni, és 5 aranyanként 2 aranyat hoz, ha nyer a játékos a fogadáson, illetve 5 aranyanként 2 aranyat veszít a játékos, ha veszít. Egy játék alatt 3-szor lehet fogadni. Saját harc esetén csak önmagára fogadhat a játékos.

 

 

 

 

2 komment

Címkék: szabály terv

Szeretnél olyan karácsonyi ajándékot, ami ötletes, hasznos, és annak ellenére, hogy értékes, nem kerül sokba (sőt, ingyenes)?

Akkor a megoldás a Karácsonyi Társasjáték, amely egy egyszerű és kedves táblás társasjáték. Szabálya néhány perc alatt elsajátítható. Ráadásul a pálya és a hozzá tartozó kártyák szabadon letölthetőek. Már csak két dobókockát, bábukat és színes gombokat (vagy színes fakockákat, stb.) kell szerezned, és máris ajándékozható, játszható a társasjáték.

A Karácsonyi Társasjátékról bővebben egy korábbi bejegyzésben olvashatsz, ahol a letöltési linkeket is megtalálod. Kellemes Karácsonyt és jó játékot!

 

Balaton stratégiai társasjáték. Vásárolj kikötőket és hajókat, majd pedig arasd le feljesztéseid gyümölcsét. Egyszerű, de izgalmas társasjáték. A játékot az nyeri, akinek a 10 arany kezdőtőkét elsőként sikerül megdupláznia - tehát aki elsőként eléri a 20 aranyat.

A balaton társasjáték szabálya és a pálya, valamint a kártyák letöltése.

Ki nevet a végén? plusz, avagy a klasszikus Ki nevet a végén társasjáték stratégiai elemekkel, a játék még izgalmasabbá (és egy kicsit tudatosabbá) tételéért. Mindez extra mezőkkel (halál, licit, plusz arany, bolt, új dobás) , kiegészítő kártyákkal (lépésduplázó, új élet, arany). A játékszabály hamarosan publikációra kerül.

A Karácsonyi Társasjáték egy egyszerű, kedves és hangulatos társasjáték. Szabálya nem túl bonyolult, nagy szerep jut benne a véletlennek, de azért egy kis stratégiai érzékre is szükség van hozzá.

A játéktábla itt megtekinthető és letölthető. A pályán (játéktáblán) kívül szükséges hozzá két dobókocka, valamint játékosonként 2-2 bábu, továbbá játékosonként körülbelül 10-20 színes fakocka (vagy színes gomb, a bábuknak megfelelő színekben). A játékot 2, 3, 4 vagy akár több játékos is játszhatja, a játékidő körülbelül fél óra és 1 óra között alakul.

A Karácsonyi Társasjáték szabálya itt olvasható.

 

 

Üdvözöllek kedves látogató. Ezen az oldalon ingyen letölthető társasjátékokat találsz. Valamennyi játék saját fejlesztésem, magam alkottam a szabályokat, terveztem a társasjáték-táblákat. Elsősorban statégiai társasjátékokról van szó.

A pályákat egyszerűen lementheted, és szabadon kinyomtathatod. Javaslom, hogy jó minőségben, vastag papírra nyomtasd ki a pályákat (ha erre házilag nincs lehetőséged, akkor egy fénymásolószalont felkeresve). Így - a nyomtatási költséget tekintve - pár száz, esetleg 1-2 ezer Ft-ért izgalmas, sok kellemes órát, percet szerző társasjátékhoz juthatsz.

A játékokhoz általában a pályán (pályákon) és a szintén szabadon kinyomtatható egyéb kártyákon, játékpénzeken kívül még dobókocká(k)ra, bábukra, néhány esetben pedig apró, színes fakockákra van szükséged (ez utóbbiakat gombokkal vagy egyéb tárgyakkal is helyettesítheted).

A társasjátékokról további információt találhatsz a Csetneki Társasjátékok hivatalos weboldalán, a csetneki.hu oldalon.

Jó játékot kívánok!