Játékszabály (egyelőre nem túl szabatosan megfogalmazva - kétértelműségek, stb. esetén kommentekben lehet kérdezni)

(A pálya és a kiegészítő kártyák innen tölthetőek le.)

Ötlet: a hagyományos Ki nevet a végén? társasjáték stratégiai elemekkel való kiegészítése. 2  vagy 4 (esetleg 3) játékos részére.

Nem csak 6-os dobással lehet a játék kezdetén elindulni, hanem bármilyen dobással. Viszont későb új bábu már csak hatos dobással hozható játékba. A dobást az így játékba hozott bábuval is le kell lépni a "körpályára vezető" mezőkön.

6-os dobás után nem lehet újra dobni. Viszont választani lehet, hogy lelépjük a 6-os dobást, vagy inkább 1 aranyat kérünk.

Arany mezőre lépve is kapunk 1 aranyat.

Dobókocka mezőre lépve kapunk egy "új dobás kártyát". Halálfej mezőre lépve vissza kell adni egy "élet kártyát" (szárny), vagy (ha nincs élet kártya) vissza kell tenni a bábut a kezdőmezőkre  (a leghátsó szabad kezdőmezőre).

Aki a boltban (lila házikó) van, nem lehet kiütni.

A boltban kapható:

Új dobás kártya (1 aranyba kerül)

Dobásduplázó rugó  (2 arany)

Élet (3 arany)

A boltban bármiből bármennyit lehet venni egyszerre, akár többféle extrakártyát is (az aranyaink  erejéig természetesen).

Licit mező: az extra kártyák valamelyikére (egy új dobás, egy rugó, egy élet) lehet licitálni. Az oda lépő játékos licitálhat először, és ő dönti el, mire licitál. Licitálni lehet az új dobás, a rugó vagy az élet-készletünk megduplázására is (ekkor, aki szintén licitál, a saját azonos kártyáinak duplázására licitál, ez alapján jobban vagy kevésbé is megérheti neki a licitálás, mint nekünk).

8 komment

Címkék: szabály

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasjatek-ingyen.blog.hu/api/trackback/id/tr601695339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julikaneni 2010.02.06. 08:18:06

szeretem eszt a játekot jácani

Csetneki Sanyi 2010.02.09. 07:36:02

Ennek igazán örülök kedves Julika néni, további jó játékot ;)

tarsas 2010.04.18. 13:26:18

Tök jó! Várjuk a további játékokat (főleg a gyorséttermeset :))

S.Attila · http://olvasoterem.com 2010.12.14. 13:25:48

van pár kérdésem, ha lehet :)

1. a második, harmadik és negyedik bábut csak 6-os dobással hozhatom ki? és a felvezető pályán le kell lépnem a hatot vagy egyből kilépek az első mezőre? és ha valamelyik bábumat kiütötték, és visszakerült a kezdőmezőre, akkor azt is újra csak hatos dobással hozhatom ki?

2. az új dobás kártyát hogyan használom fel? ha pl. nem jó egy dobásom (nem tetszik, halálfejre visz, stb.), a kártya beszolgáltatása ellenében dobhatok egy másikat? és akkor ezt már köteles vagyok elfogadni, kivéve ha nincs még egy új dobás kártyám?

3. a licitálást nem értem, ezt egy konkrét példával elmagyaráznád?

4. hogyan működik a dobásduplázó rugó? pl. ha ötöst dobok, és szeretnék tízet lépni, akkor beadom a kártyát és léphetem a dupláját a dobásomnak? vagy dobhatok kétszer? mert nem ugyanaz.. :)

ma este ki akarjuk próbálni ezt a játékot, érdekesnek tűnik!

Csetneki Sanyi 2010.12.14. 13:38:48

@saking:

Köszönöm a kérdéseket ;)

1. a második, harmadik és negyedik bábut csak 6-os dobással hozhatom ki? és a felvezető pályán le kell lépnem a hatot vagy egyből kilépek az első mezőre?
- a felvezető pályán kell lelépni a hatot, és igen, csak 6-ossal.

és ha valamelyik bábumat kiütötték, és visszakerült a kezdőmezőre, akkor azt is újra csak hatos dobással hozhatom ki?
- igen ;)

2. az új dobás kártyát hogyan használom fel? ha pl. nem jó egy dobásom (nem tetszik, halálfejre visz, stb.), a kártya beszolgáltatása ellenében dobhatok egy másikat?
- igen
és akkor ezt már köteles vagyok elfogadni, kivéve ha nincs még egy új dobás kártyám?
- igen ;)

3. a licitálást nem értem, ezt egy konkrét példával elmagyaráznád?
- valaki a licitre lép. azt mondja, hogy neki 1 aranyat ér egy dobásduplázó pl. Erre egy másik játékos vagy többet ajánl, vagy elviszi az, aki odalépett. És így tovább ;)

4. hogyan működik a dobásduplázó rugó? pl. ha ötöst dobok, és szeretnék tízet lépni, akkor beadom a kártyát és léphetem a dupláját a dobásomnak?
- igen

ma este ki akarjuk próbálni ezt a játékot, érdekesnek tűnik!
Jó játékot, és még egyszer köszi a kérdéseket. Ha bármi nem világos még, kérdezz nyugodtan.

(megjegyzés: feltehetően januárban érkezik az eddigi "legkomolyabb" játékom, az új Gazdálkodj okosan ;)

Csetneki Sanyi 2010.12.14. 13:44:30

Ja igen, a kinyomtatásról: javaslom minél vastagabb papírra, nyomtatószalonban nyomtatni (kb. 500-600 Ft), de persze házilag is lehet.

S.Attila · http://olvasoterem.com 2010.12.14. 14:35:37

250 grammos A3-asra nyomtattattam, és fóliáztattam. a kis kártyákat csak símán 250 gr-ra.

a licitre visszatérve: itt gyakorlatilag ugyanúgy lehet vásárolni, mint a boltban, csak licitálhat rá más is, és ebből kifolyólag nincs fix ár? és az aranyat (életet, stb) szintén a "központtól" veszem? és egymást fölül licitálhatjuk? addig amíg valamelyik fél fel nem adja, és akkor a másik viszi az adott kártyát az utolsó árért? ...és egy licitmezőn csak egy dologra lehet licitálni, ugye?

Csetneki Sanyi 2010.12.14. 16:48:21

Így igaz, egymást is fölé lehet licitálni, és az viszi el, akié a végső ajánlat.
A "központtól" lehet vásárolni, és egyszerre egy dologra (lásd szabály fent).

Persze máshogy is lehet játszani, de ez az eredeti, "alap" szabály ;)
süti beállítások módosítása